Διερεύνηση της διαχρονικής εξέλιξης της βιοποικιλότητας στην περιοχή του τέως Βασιλικού Κτήματος του Τατοΐου: Έκθεση αποτελεσμάτων 2021-2023 - Chadjicharalambous, E.; Δ. Μέρμυγκας; Κ. Γρίβας; Ι. Ιωαννίδης (Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – ΕΚΒΥ, 2025)
Το παρόν εκπονήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (ΜΓΦΙ) στο πλαίσιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το ΜΓΦΙ ανέλαβε να μελετήσει τη βιοποικιλότητα και την εξέλιξή της στην περιοχή του τέως βασιλικού κτήματος του Τατοΐου και να συνδράμει στην ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς του κτήματος, παρέχοντας στο ΥΠΠΟΑ υλικό κατάλληλο για την υποστήριξη των δράσεων ανάδειξης του πρώην Ανακτόρου και προβολής του πολιτιστικού αποθέματος και της φυσικής κληρονομιάς του Τατοΐου. Στο παρόν παρουσιάζονται και σχολιάζονται τα αποτελέσματα (2021-2023) της μελέτης της βιοποικιλότητας στην περιοχή του τέως βασιλικού κτήματος του Τατοΐου.