Ανάπτυξη του λεπτομερούς ομοιώματος των υπόγειων υδάτων του Νομού Ροδόπης - Χ. Δουλγέρης; C. Doulgeris (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), 2012)
Στο πλαίσιο του παρόντος, περιγράφεται η εφαρμογή του συστήματος προσομοίωσης FEFLOW στις υδρογεωλογικές λεκάνες του Νομού Ροδόπης, με σκοπό την προσομοίωση της κίνησης του υπόγειου νερού στα υδροφόρα στρώματα, της διείσδυσης του θαλασσινού νερού στις παράκτιες περιοχές και της κατανομής των νιτρικών αλάτων στα υπόγεια νερά από τις πιέσεις που ασκούνται κατά τη λίπανση των γεωργικών καλλιεργειών