Έκθεση επιστημονικής τεκμηρίωσης οριοθέτησης υγροτόπων της Αττικής - Fitoka, E. (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), 2017)
Η παρούσα έκθεση εκπονήθηκε με σκοπό την κατάρτιση καταλόγων υγροτόπων της Περιφέρειας Αττικής και την προστασία αυτών σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Ν. 3937/2011 περί βιοποικιλότητας. Από την εργασία αυτή εξαιρούνται ρέματα και ποταμοί της Αττικής, η οριοθέτηση των οποίων εμπίπτει στον Ν. 4258/2014. Στα κεφάλαια της έκθεσης παρουσιάζεται η μέθοδος της επιστημονικής τεκμηρίωσης οριοθέτησης που ακολουθήθηκε, τα αποτελέσματα, συνοπτικά σε πίνακες και αναλυτικά στα Παραρτήματα Ι και ΙΙ, καθώς και συνοπτική περιγραφή των ωφελειών και των τρόπων αξιοποίησης των αποτελεσμάτων για την προώθηση της διατήρησης των υγροτόπων που μελετήθηκαν.