Τεκμηρίωση της αρχικής κατάστασης αναγκών και δεξιοτήτων του προσωπικού της Δασικής Υπηρεσίας και των λοιπών εμπλεκόμενων στην προστασία και διαχείριση των δασών του Δικτύου Natura 2000 στην Ελλάδα (Έκδοση για το Διαδίκτυο) - Σ. Τοπαλίδου; Μ. Κατσακιώρη; Β. Χρυσοπολίτου; Π. Κακούρος; Λ. Χατζηιορδάνου; Γ. Πουλής (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), 2019)
Η παρούσα έκθεση αφορά στη διερεύνηση και καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης των αναγκών και των δεξιοτήτων της Δασικής Υπηρεσίας και των λοιπών εμπλεκόμενων στην προστασία και διαχείριση των δασών του Δικτύου Natura 2000 στην Ελλάδα. Η καταγραφή αποτελεί τη βάση αναφοράς για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του έργου LIFE Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Πληροφόρηση LIFE14/GIE/GR/000304 «Οικοδόμηση συνεργασιών, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ανταλλαγή γνώσεων για τα δάση του Δικτύου Natura 2000 στην Ελλάδα» (ForestLife). Οι ανάγκες και δεξιότητες της Δασικής Υπηρεσίας και των λοιπών εμπλεκόμενων διερευνήθηκαν μέσω στοχευμένης ποιοτικής έρευνας που διεξήχθη, με ημιδομημένες συνεντεύξεις και ομάδες εστίασης, σε όλη τη χώρα. Συνολικά,υλοποιήθηκαν 43 συνεντεύξεις στις οποίες συμμετείχαν 62 άτομα και 14 ομάδες εστίασης με 63 συμμετέχοντες (σύνολο συμμετεχόντων: 125 άτομα) σε 29 πόλεις.