Οργάνωση και εμπλουτισμός του εκθεσιακού περιεχομένου επιλεγμένων Κέντρων Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου - Μ. Κατσακιώρη; Κ. Μπόλη (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), 2017)
Απώτερος σκοπός της μελέτης είναι η δημιουργία σύγχρονων και βιώσιμων υποδομών, οι οποίες θα συνάδουν με τις σύγχρονες εκθεσιακές πρακτικές, θα ανταποκρίνονται σε σύγχρονες ανάγκες, αναδεικνύοντας με τον βέλτιστο τρόπο το ιδιαίτερο περιβάλλον και την πολύπλευρη σπουδαιότητα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Συντάχθηκε με βασικά ζητούμενα: α) τον καθορισμό των βασικών γνωρισμάτων που θα διέπουν τα τέσσερα Κέντρα Πληροφόρησης (ήτοι, αποσαφήνιση των σκοπών που θα εκπληρώνουν, διερεύνηση του κοινού το οποίο αναμένεται να στηρίξει τη λειτουργία τους, προσδιορισμός των υπηρεσιών που θα παρέχουν) και β) τον προσδιορισμό της κεντρικής ιδέας βάσει της οποίας θα αναπτυχθεί και θα συνταχθεί το αναλυτικό σενάριο των εκθέσεων των υποδομών.