Τ.Π. 7/2011. Τελική Έκθεση – Αμφίβια: Προτάσεις μέτρων διατήρησης –Επικαιροποιημένα δεδομένα βάσει της Έκθεσης Αξιολόγησης – Φωτογραφικό υλικό - Μ. Δημάκη; Hadjicharalampous, Ε.; Ι. Ιωαννίδης (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), 2017)
Το παρόν έγγραφο αφορά σε τρία είδη αμφιβίων Κοινοτικού Ενδιαφέροντος, τα δύο από τα οποία αναγράφονται αποκλειστικά και μόνο στο Παράρτημα IV και στο ένα αποκλειστικά και μόνο στο Παράρτημα V της Οδηγίας των Οικοτόπων (Οδηγία 92/43/ΕΟΚ). Συνεπώς και τα τρία είδη διέπονται από τις διατάξεις του Άρθρου 12, στο πλαίσιο του γενικού σκοπού της Οδηγίας. Στη βάση των ανωτέρω τα κράτη μέλη θα πρέπει, για καθένα από αυτά τα είδη και αφού αξιολογήσουν την κατάσταση διατήρησής τους με βάση τις καλύτερες διαθέσιμες πληροφορίες, να καθορίσουν τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για τη διατήρηση της ικανοποιητικής ή την αποκατάσταση της δυσμενούς κατάσταση διατήρησής τους.