Σχέδιο παρακολούθησης των ειδών αμφιβίων κοινοτικού ενδιαφέροντος Hyla savignyi (Hyla arborea), Bufo viridis (Pseudepidalea viridis) και Pelophylax bedriagae (Rana bedriagae) (ridibunda) - Μ. Δημάκη; Ε. Χατζηχαραλάμπους; Ι. Ιωαννίδης (Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος, 2017)
Το παρόν Σχέδιο Παρακολούθησης αφορά αποκλειστικά στα τρία είδη αμφιβίων κοινοτικού ενδιαφέροντος που απαντούν στην Κύπρο Hyla savignyi (Hyla arborea), Bufo viridis (Pseudepidalea viridis) και Pelophylax bedriagae (Rana bedriagae) (ridibunda) και τα οποία περιλαμβάνονται στο Παράρτημα ΙV της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ (Οδηγία των Οικοτόπων). Το παρόν Σχέδιο Παρακολούθησης εκπονήθηκε ώστε, δυνητικά, να καλύπτει διαχρονικά την υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή δεδομένων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τα συγκεκριμένα είδη αμφιβίων.