Αξιολόγηση λειτουργιών και αξιών των υγροτόπων της Αττικής - Σ. Κατσαβούνη; Μ. Σεφερλής (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), 2017)
Σκοπός του παραδοτέου είναι η εκτίμηση των υγροτοπικών λειτουργιών που επιτελούνται σήμερα στους υγροτόπους της Αττικής καθώς και των αξιών που απορρέουν για την τοπική κοινωνία. Το παραδοτέο διαρθρώνεται σε τέσσερα κεφάλαια ως ακολούθως: Κεφάλαιο 1: Περιοχή μελέτης. Στο Κεφάλαιο αυτό περιγράφεται εν συντομία η περιοχή μελέτης, στην οποία θα γίνει η εκτίμηση των υγροτοπικών λειτουργιών και αξιών. Συγκεκριμένα, τα υγροτοπικά οικοσυστήματα που θα αξιολογηθούν είναι: α)οι εκβολές Ασωπού και η λιμνοθάλασσα Ωρωπού, β) η τεχνητή λίμνη του Μαραθώνα, γ) το Εθνικό Πάρκο Σχινιά, δ) ο υγρότοπος της Λούτσας, ε) ο υγρότοπος της Βραυρώνας, στ) η λίμνη Βουλιαγμένη, ζ) η λίμνη Κουμουνδούρου, η) ο υγρότοπος στο Βουρκάρι Μεγάρων, και θ) ο υγρότοπος της Ψάθας. Κεφάλαιο 2: Μέθοδος εργασίας. Στο κεφάλαιο αυτό περιγράφονται: α) η διακριτοποίηση του υγροτόπου του Σχινιά και των εκβολών Ασωπού & της λιμνοθάλασσας Ωρωπού σε επί μέρους υδρογεωμορφολογικές (ΥΓΜ) ενότητες ή μονάδες και β) η μέθοδος που ακολουθήθηκε για την εκτίμηση των υγροτοπικών λειτουργιών και αξιών. Κεφάλαιο 3: Υγροτοπικές λειτουργίες και αξίες. Κεφάλαιο 4: Αποτελέσματα αξιολόγησης υγροτοπικών λειτουργιών και αξιών.