Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης ως προς την άσκηση του τουρισμού και αναψυχής στη λίμνη Παμβώτιδα, την κίνηση των επισκεπτών και τις πιέσεις που ασκούνται στη φύση και τη βιοποικιλότητα (ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ, 2024)
Το παραδοτέο συντάχθηκε στο πλαίσιο της Φάσης A’ του Έργου «Σχεδιασμός δράσεων αναψυχής και κατευθύνσεις διαχείρισης επισκεπτών στη λίμνη Παμβώτιδα», το οποίο υλοποιείται από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΜΓΦΙ-ΕΚΒΥ) και την ΟΙΚΟΜ Μελετητική Περιβάλλοντος ΕΠΕ», με ανάθεση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας. Φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.