(untitled) - Δούρδα, Μ.; Κατσακιώρη, Μ.; Μπόλη, Κ. (Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης, 2017)
Το εκπαιδευτικό υλικό αναδεικνύει, μέσα από σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και προσεγγίσεις, τη σημασία της προστατευόμενης περιοχής. Αποτελείται από σύντομο κείμενο παρουσίασης του Εθνικού Πάρκου, από παιδαγωγικές δραστηριότητες συνοδευόμενες από σχετικές οδηγίες για την υλοποίησή τους, καθώς και από ένα φύλλο αξιολόγησης του υλικού. Τα αντικείμενα μελέτης αρθρώνονται με τρόπο ώστε να συνθέτουν συνολικά τις διαφορετικές όψεις και διαστάσεις του Πάρκου (π.χ.γεωγραφία, βλάστηση, χλωρίδα, πανίδα, πολιτισμός, ανθρώπινες δραστηριότητες). Τα παιδιά εργάζονται, ατομικά ή ομαδικά, σύμφωνα με συγκεκριμένες γραπτές οδηγίες που περιέχονται στις δραστηριότητες και σύμφωνα με τις υποδείξεις και οδηγίες του εκπαιδευτή. Καθώς το υλικό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών (μεγάλο εύρος σε επίπεδο γνωστικό, ικανοτήτων και δεξιοτήτων), επιχειρήθηκε το εκπαιδευτικό υλικό να περιλαμβάνει δραστηριότητες που να καλύπτουν τις απαιτήσεις των παιδιών τόσο της μικρότερης, όσο και της μεγαλύτερης ηλικίας.