Έκθεση αξιολόγησης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στα τέσσερα δασικά οικοσυστήματα του έργου LIFE+ AdaptFor - Chrysopolitou, V.; Σ. Ντάφης (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), 2017)
Στο πλαίσιο του έργου LIFE+ AdaptFor, αξιολογήθηκαν οι πιθανές μελλοντικές επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος στα τέσσερα επιλεγμένα δασικά οικοσυστήματα: Δάσος Ρητίνης-Βρίας στα Πιέρια Όρη, Δάσος Ασπροποτάμου-Καλαμπάκας, Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας και Δάσος Ανατολικού Ταΰγετου, από άποψη φυτοκοινωνιολογίας, οικοφυσιολογίας (αύξηση δέντρων, ηλικιακή δομή κτλ), υγείας του δάσους (επιδημίες παθογόνων οργανισμών όπως μύκητες και έντομα) κτλ.