Κατευθύνσεις για τη διαχείριση των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού με προσδιορισμό της φέρουσας ικανότητας - Σχεδιασμός προτάσεων και δράσεων για την προώθηση της αναψυχής και του αειφόρου τουρισμού στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού (ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ, 2025)
Το παραδοτέο συντάχθηκε στο πλαίσιο της Φάσης Β’ του Έργου «Φέρουσα ικανότητα και κατευθύνσεις για την ανάδειξη και τη διαχείριση των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού», το οποίο υλοποιείται από την Ένωση των «ΟΙΚΟΜ Μελετητική Περιβάλλοντος ΕΠΕ και Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων», με ανάθεση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού (νυν ΟΦΥΠΕΚΑ/Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας). Φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.