Επεξεργασία με κατάλληλες στατιστικές μεθόδους δεδομένων βλάστησης με σκοπό την κατάρτιση καταλόγου υγροτοπικών φυτικών ειδών για την ελληνική επικράτεια - Ι. Τσιριπίδης (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), 2018)
Σκοπός του παρόντος έργου είναι η στατιστική-αριθμητική ανάλυση δεδομένων βλάστησης από τον ελληνικό χώρο έτσι ώστε να ταξινομηθούν φυτικά taxa της ελληνικής χλωρίδας σε μια από τις πέντε κατηγορίες δεικτών υγροτοπικής βλάστησης που διέκρινε ο Reed (1988): α) τα υποχρεωτικά υγροτοπικά (με πιθανότητα εμφάνισης σε υγροτόπους μεγαλύτερη του 99%), β) τα προαιρετικά υγροτοπικά (με πιθανότητα εμφάνισης σε υγροτόπους από 67 έως 99%), γ) τα προαιρετικά (με πιθανότητα εμφάνισης σε υγροτόπους από 34 έως 66%), δ) τα προαιρετικά χερσαία (με πιθανότητα εμφάνισης σε υγροτόπους από 1 έως 33%) και ε) τα χερσαία (με πιθανότητα εμφάνισης σε υγροτόπους μικρότερη από 1%).