Ποσοτική ανάλυση των πιέσεων που ασκούνται από τις αρδεύσεις στα επιφανειακά ύδατα του νομού Ροδόπης και στο οικοσύστημα της Ισμαρίδας - Δ. Παπαδήμος; Χ. Δουλγέρης; Σ. Κατσαβούνη (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), 2017)
Σκοπός του παρόντος είναι η εκτενής παρουσίαση των αποτελεσμάτων του υδρολογικού ομοιώματος του νομού Ροδόπης ώστε να καταστεί δυνατή η ποσοτική αξιολόγηση των πιέσεων που ασκούνται στα επιφανειακά ύδατα του νομού και στο οικοσύστημα της Ισμαρίδας.