Περιβαλλοντική βαλίτσα «Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Ενημερωτικό Κείμενο, Παιδαγωγικές Δραστηριότητες, Οδηγό για τον Εκπαιδευτή, CD με Υποστηρικτικό Υλικό, Κινητή Έκθεση για τη ζωή στο Εθνικό Πάρκο, Επιτραπέζιο Παιχνίδι - Κατσακιώρη, Μ.; Μπόλη, Κ. (Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, 2017)
Η περιβαλλοντική βαλίτσα με τίτλο «Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 - 15 ετών και έχει ως γενικό σκοπό την ευαισθητοποίηση και τον περιβαλλοντικό εγγραμματισμό των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Αναδεικνύει, μέσα από σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τεχνικές, τη σημασία του Εθνικού Πάρκου και προσεγγίζει ζητήματα που σχετίζονται με τα οφέλη που προσφέρει στη φύση και στον άνθρωπο, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την προστασία και αειφορική διαχείρισή του. Η περιβαλλοντική βαλίτσα αποτελείται από το υλικό για τα παιδιά και το υλικό για τον εκπαιδευτή: • Tο υλικό για τα παιδιά περιλαμβάνει: Φύλλα Εργασίας, Κινητή Έκθεση για τη ζωή στο Εθνικό Πάρκο, Επιτραπέζιο Παιχνίδι και CD με Υποστηρικτικό Υλικό. • Tο υλικό για τον εκπαιδευτή περιλαμβάνει: Ενημερωτικό Κείμενο, Οδηγό για τον Εκπαιδευτή και CD με Υποστηρικτικό Υλικό.