Αποτύπωση υφιστάμενης κατάστασης ως προς την άσκηση του τουρισμού και αναψυχής στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού, την κίνηση των επισκεπτών και τις πιέσεις που ασκούνται στη φύση και τη βιοποικιλότητα (ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ, 2025)
Το παραδοτέο συντάχθηκε στο πλαίσιο της Φάσης A’ του Έργου «Φέρουσα ικανότητα και κατευθύνσεις για την ανάδειξη και τη διαχείριση των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού», το οποίο υλοποιείται από την Ένωση των «ΟΙΚΟΜ Μελετητική Περιβάλλοντος ΕΠΕ και Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων», με ανάθεση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού (νυν ΟΦΥΠΕΚΑ/Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας). Φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.