Τύποι οικοτόπων Ενωσιακού και εθνικού ενδιαφέροντος στις περιοχές επέκτασης της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (ΕΖΔ) GR1220002. Τελική έκθεση αποτελεσμάτων - Ε. Καραδήμου; Fitoka, E.; Apostolakis, A. (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), 2023)
Στην παρούσα έκθεση περιλαμβάνονται: Ι. Μεθοδολογία αναγνώρισης και χαρτογράφησης των τύπων οικοτόπων - Παρουσιάζονται η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για την αναγνώριση των τύπων βλάστησης και των τ.ο. της περιοχής μελέτης μέσω φωτοερμηνείας και αξιολόγησης δεδομένων πεδίου (δεδομένω φυτικών δειγματοληψιών και λοιπών καταγραφών/ παρατηρήσεων), με σκοπό την αποσαφήνιση των αντικειμένων αναγνώρισης και την τελική χωρική αποτύπωση της έκτασης και της διασποράς τους. ΙΙ. Αποτελέσματα του συνόλου των εργασιών πεδίου - Παρουσιάζεται το υλικό (παρατηρήσεις στο πεδίο, δεδομένα φυτοκοινωνιολογικών επιφανειών και φωτογραφικό υλικό) που συλλέχθηκαν κατά τις επιτόπιες αυτοψίες της επιστημονικής ομάδας του ΕΚΒΥ με σκοπό την αξιολόγηση, επιβεβαίωση ή διόρθωση, των αποτελεσμάτων της αρχικής χαρτογράφησης των τ.ο. μέσω φωτοερμηνείας (ενδιάμεσο παραδοτέο, Φάση Β’), την περαιτέρω αποσαφήνιση των αντικειμένων αναγνώρισης και την τελική αποτύπωση της έκτασης και της διασποράς τους. ΙΙΙ. Αποτελέσματα χαρτογράφησης των τύπων οικοτόπων στην υπό μελέτη περιοχή - Παρουσιάζονται οι τύποι οικοτόπων που καταγράφηκαν στην περιοχή μελέτης, τα βασικά τους χαρακτηριστικά και ο βαθμός διατήρησής τους.