Έκθεση αποτελεσμάτων παρακολούθησης υδάτων – Τεκμηρίωση αναγκών διαχείρισης της λίμνης Κουμουνδούρου - Tsiaoussi, V. (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), 2026)
Σκοπός της παρούσας έκθεσης είναι η διατύπωση προτεραιοτήτων διαχείρισης και αποκατάστασης της λίμνης Κουμουνδούρου, λαμβάνοντας υπόψη της έως σήμερα εμπειρία, αλλά και νεότερα δεδομένα σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Η τεκμηρίωσή τους προέρχεται από τα αποτελέσματα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων της. Ως προς τη βιοποικιλότητα, περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της 3ης Εθνικής Έκθεσης για την εφαρμογή του άρθρου 17 της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ αναφορικά με τους τύπους των οικοτόπων και τα είδη χλωρίδας και πανίδας, καθώς και συμπληρωματικά δεδομένα πεδίου.