Έκθεση αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης της βιοποικιλότητας στο οικοσύστημα της λίμνης Παμβώτιδας (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), 2024)
Το έργο «Τεκμηρίωση πρότασης καθορισμού της οικολογικής στάθμης της Λίμνης Παμβώτιδας» έχει ως σκοπό την επιστημονική τεκμηρίωση για την εκτίμηση της οικολογικής στάθμης της λίμνης Παμβώτιδας, στοχεύοντας αφενός στη διατήρηση του λιμναίου οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητάς του και αφετέρου στην αναγνώριση των αναγκών για την κατάλληλη διαχείριση της υδροπεριόδου της λίμνης. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του υποέργου 1 της Πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων», με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα – ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Το παρόν παραδοτέο εκπονήθηκε στο πλαίσιο της Φάσης Β του έργου και αφορά στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης της βιοποικιλότητας (είδη χλωρίδας και τύποι οικοτόπων, είδη ιχθυοπανίδας και ορνιθοπανίδας) στο οικοσύστημα της λίμνης Παμβώτιδας.