Ανάπτυξη του λεπτομερούς ομοιώματος των επιφανειακών υδάτων στο Ν. Ροδόπης - Papadimos, D.; Χ. Δουλγέρης; Karsavouni, S. (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), 2017)
Σκοπός του παρόντος είναι η ανάπτυξη και εγκατάσταση του συστήματος προσομοίωσης MIKE SHE/MIKE 11 στις υδρολογικές λεκάνες του Νομού Ροδόπης, με σκοπό την προσομοίωση του ισοζυγίου και της κίνησης των επιφανειακών υδάτων υπό τις υφιστάμενες πρακτικές διαχείρισής τους. Η έκθεση αποτελείται από τρία κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο δίνεται η περιγραφή των υδρογεωλογικών λεκανών και των συνθηκών που επικρατούν σε αυτές. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η ανάπτυξη του ανωτέρω συστήματος προσομοίωσης στις υδρολογικές λεκάνες του Νομού Ροδόπης, και τέλος, στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται ενδεικτικά αποτελέσματα από την εφαρμογή του.