Οικολογική μελέτη Όρους Ταϋγέτου και προτάσεις για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας - Κ. Γρίβας; Ι. Ιωαννίδης; Π. Γεωργιακάκης; Γ. Γιαννάτος; Ε. Γκάνου; Α. Κατακαλαίου; Α. Μανωλόπουλος; Σ. Ξηρουχάκης; Σ. Σημαιάκης; Α. Χριστοπούλου; Ε. Χατζηχαραλάμπους; K. Grivas; et al. (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), 2012)
Η παρούσα μελέτη εκπονήθηκε υπό τον επιστημονικό συντονισμό και την επιμέλεια του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση δασών ‘Ορους Πάρνωνα και κατευθύνσεις διατήρησης Όρους Ταΰγετου στη Λακωνία» το οποίο χρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 50% από το Χρηματοδοτικό Μέσο Χωρών του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) 2004 - 2009 και σε ποσοστό 50% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) (εθνικούς πόρους). Η οικολογική αποτύπωση του Όρους Ταϋγέτου εκπονήθηκε κατ’ ανάθεση και υπό την παρακολούθηση και καθοδήγηση του ΕΚΒΥ, από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Βιόσφαιρα». Το παρόν κείμενο ενσωματώνει τα αποτελέσματα της διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς της περιοχής μελέτης.