(untitled) - Μ. Δημάκη; Hadjicharalampous, Ε.; Ι. Ιωαννίδης; Katsakiori, M. (2017)
Το έργο LIFE09 ENV/GR/000302 SAGE10 υλοποιήθηκε στην Πελοπόννησο (στη Χώρα Τριφυλλίας του Νομού Μεσσηνίας) και την Κρήτη (στις περιοχές Πεζών του Νομού Ηρακλείου και Μεραμβέλλου του Νομού Λασιθίου) και στόχευε στην αειφορία των Μεσογειακών αγρο‐οικοσυστημάτων και ειδικότερα στη αειφορία του μεσογειακού ελαιώνα. Το παρόν τεύχος αποτελεί την τελική έκδοση των οδηγιών και απευθύνεται στους συμβούλους‐γεωπόνους, αλλά και σε κάθε παραγωγό που ενδιαφέρεται να συμβάλει ενεργά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας στους ελαιώνες, αλλά και γενικότερα στα αγροτικά οικοσυστήματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της μεθόδου ΙΑΡ ή και αυτόνομα, από κάθε ενδιαφερόμενο για τη βελτίωση των πρακτικών που χρησιμοποιεί. Παρέχει πληροφορίες για τη σημασία της βιοποικιλότητας στα αγροτικά οικοσυστήματα, παρουσιάζει τους βασικούς άξονες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, προσδιορίζει τις καλλιεργητικές φροντίδες και πρακτικές που επιβαρύνουν τη βιοποικιλότητα και επισημαίνει καλές πρακτικές που μπορούν να εφαρμόσουν οι ελαιοπαραγωγοί.