Επιστημονικη οριοθετηση υγροτοπου Μουστου - ΕΚΒΥ
Σύνολο γεωχωρικών δεδομένων πολυγωνικής τοπολογίας που έχει παράξει το ΕΚΒΥ για την περιοχή του Υγροτόπου Μουστού. Η επιστημονική αναγνώριση των ορίων του υγροτοπικού συμπλέγματος Μουστού έγινε τον Μάιο 2012, με εφαρμογή κριτηρίων οριοθέτησης που εισηγήθηκε το ΕΚΒΥ τη δεκαετία του 90 (Μαντζαβέλας κ.άλ. 1995). Τα κριτήρια αυτά ενσωματώθηκαν για πρώτη φορά σε νομικό κείμενο με την έκδοση του νόμου 3937/2011 για τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας. Πιο συγκεκριμένα, ελέγχθηκε το κριτήριο της βλάστησης, σε θέσεις οι οποίες προεπιλέχθηκαν σε εγκάρσιες τομές στη ζώνη μετάβασης από τον υγρότοπο προς τη χέρσο. Η χαρτογραφική αποτύπωση του ορίου του υγροτόπου και των χρήσεων / καλύψεων γης έγινε με υπόβαθρο τη δορυφορική εικόνα WorldView2 (χωρική ανάλυση 0,5 μ. έτος λήψης 2012).