Τυποι οικοτοπων της χαρτογραφησης - ΕΚΒΥ
Σύνολο γεωχωρικών δεδομένων που βασίζεται στην επιστημονική χαρτογράφηση των τύπων οικοτόπων σε περιοχές Natura 2000 που έγινε με σκοπό την τεκμηρίωση των προτεινόμενων περιοχών και υλοποιήθηκε το 2001. Στο πλαίσιο αυτό είχαν ενταχθεί στο Υποπρόγραμμα 3-Προστασία φυσικού περιβάλλοντος του Επιχειρισιακού Προγράμματος Περιβάλλον (μέτρο 3.3) του 2ου Κ.Π.Σ. Τα έργα: α) «Αναγνώριση και περιγραφή των τύπων οικοτόπων σε περιοχές ενδιαφέροντος για τη διατήρηση της φύσης», το οποίο εκτελέσθηκε με την εκπόνηση πέντε μελετών, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ και β) «Διαχείριση και παρακολούθηση του Προγράμματος μελετών αναγνώρισης και περιγραφής των τύπων οικοτόπων σε περιοχές ενδιαφέροντος για τη διατήρηση της φύσης» που ανατέθηκε από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, στον Ανάδοχο Δ. Γεωργόπουλο (ΕΠΕΜ Α.Ε) με συνεργαζόμενο φορέα-σύμβουλο το ΕΚΒΥ. Στα έτη που ακολούθησαν, έως και το 2011, το γεωγραφικό αρχείο επεξεργάστηκε από το ΕΚΒΥ (ενοποίηση, εμπλουτισμός περιγραφικής βάσης δεδομένων και ενσωμάτωση διορθώσεων που έχουν προταθεί από τον καθ. Σ. Ντάφη).