Ορια των εθνικως προστατευομενων περιοχων - ΕΚΒΥ
Σύνολο γεωχωρικών δεδομένων πολυγωνικής. Συνοδεύεται από την αντίστοιχη περιγραφική πληροφορία που θα εξάγεται από τη βάση δεδομένων CDDA (Common Database on Designated Areas) που υποβάλλεται ετησίως μαζί με τα γεωχωρικά δεδομένα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος. Οι περιγραφικές πληροφορίες της βάσης δεδομένων του CDDA περιλαμβάνουν ειδικές πληροφορίες ανά περιοχή προστασίας (χαρακτηρισμός περιοχής, ονομασία περιοχής, συσχέτιση με τις κατηγορίες προστασίας της IUCN, συσχέτιση με διοικητική διαίρεση κατά NUTS, χρονολογία πρώτου χαρακτηρισμού, χρονολογία τελευταίας τροποποίησης, στοιχεία του ΦΕΚ χαρακτηρισμού, έκταση περιοχής, κλπ). Κάθε κατηγορία προστασίας αντιστοιχεί σε μια ξεχωριστή γεωγραφική θεματική ενότητα (π.χ. περιοχές προστασίας της φύσης, φυσικά πάρκα, προστατευόμενα τοπία και στοιχεία τοπίου ή προστατευόμενοι φυσικοί σχηματισμοί, κλπ).